top of page
Modern Living Room

Βάψιμο δωματίου

Βάψιμο δωματίου
Όταν αποφασίζετε να κάνετε αλλαγές στον προσωπικό σας χώρο, είναι πιθανό να επιθυμείτε να ασχοληθείτε με ένα μόνο τμήμα αυτού, είτε για λόγους οικονομικούς είτε διότι προέκυψε κάποια ζημιά σε συγκεκριμένο δωμάτιο και μόνο αυτό χρήζει επισκευών.

Ο πιο άμεσος τρόπος να αλλάξετε την αισθητική ενός χώρου δεν είναι άλλος από το βάψιμο. Είτε πρόκειται για απλό φρεσκάρισμα των ήδη υπαρχόντων χρωμάτων ώστε να ζωντανέψουν ξανά, είτε για ολική αλλαγή αυτών, οι ειδικοί της Ελαιοχρωματισμοί Κοτέλης μπορούν να αναλάβουν το έργο!

Προτείνεται οποιαδήποτε εργασία ελαιοχρωματισμού να πραγματοποιείται κατά τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες, έως τις αρχές του φθινοπώρου, καθώς η υγρασία και το κρύο που επικρατεί το υπόλοιπο έτος δεν ευνοούν την καλή εφαρμογή του χρώματος και το γρήγορο στέγνωμα.

Βάψιμο δωματίου – Η διαδικασία

1. Μας τηλεφωνείτε προκειμένου να κλείσουμε ένα ραντεβού ώστε ο ελαιοχρωματιστής να ελέγξει τον χώρο που επιθυμείτε να βάψετε και να σας δώσει μια προσφορά. Το ραντεβού αυτό είναι δωρεάν.

2. Από τη στιγμή που θα συμφωνήσετε στην τιμή και θα επιλέξετε τα χρώματα που ταιριάζουν στον χώρο σας, προγραμματίζετε από κοινού με τον ειδικό τις ημέρες κατά τις οποίες θα λάβει χώρα ο ελαιοχρωματισμός.

3. Ο ελαιοχρωματιστής προετοιμάζει κατάλληλα τον χώρο. Κατά το βήμα αυτό, κάποια έπιπλα ίσως να χρειαστούν μετακίνηση, ενώ άλλα θα καλυφθούν με νάυλον ώστε να προστατευτούν από σκόνες και χρώματα.Επίσης, τα κουφώματα, οι πόρτες και οι πρίζες θα καλυφθούν περιμετρικά με ταινία ώστε να μην βαφτούν κατά λάθος. Τέλος, το πάτωμα θα στρωθεί με χαρτόνια για να μείνει ανέγγιχτο από χρώματα και άλλες φθορές.

4. Οι εργασίες επάνω στο ταβάνι και τους τοίχους ξεκινούν. Το παλίο χρώμα που ίσως να έχει ξεφλουδίσει ξύνεται, οι επιφάνειες λειαίνονται και, εάν υπάρχουν τρύπες από καρφιά ή άλλες ζημιές, καλύπτονται με στόκο.

5. Αφού στεγνώσει ο στόκος και οι τοίχοι είναι λείοι και καθαροί, μπορεί να εφαρμοστεί το υπόστρωμα. Πρόκειται για το αστάρι που θα βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή του κυρίως χρώματος και θα του προσφέρει αντοχή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

6. Ο ελαιοχρωματιστής εφαρμόζει τα χρώματα, δίνοντας έμφαση σε δύσκολα σημεία ώστε να μη διαφαίνεται στο βάθος κάποιο άλλο χρώμα ή στόκος.

7. Στο τέλος κάθε ημέρας εργασιών, ο ειδικός μαζεύει τα εργαλεία του ώστε να μη σας ενοχλούν καθώς κινείστε στον χώρο σας.

8. Όταν η εργασία ολοκληρωθεί, μπορείτε να εκτιμήσετε το αποτέλεσμα και να συζητήσετε με τον ελαιοχρωματιστή ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είστε ικανοποιημένοι.

Βάψιμο δωματίου – Πώς να διαλέξω χρώμα;

Οι Ελαιοχρωματισμοί Κοτέλης σας παραθέτουν ορισμένες συμβουλές ώστε να επιλέξετε ευκολότερα το κατάλληλο χρώμα για τον χώρο που επιθυμείτε να βάψετε.

1. Σκεφτείτε ποια είναι τα αγαπημένα σας χρώματα. Έτσι, η επιλογή σας θα είναι ευκολότερη και γρηγορότερη εφόσον οι τόνοι θα αναδεικνύουν την προσωπικότητά σας.

2. Παρατηρήστε τα έπιπλά σας ώστε να ξέρετε σε ποιες αποχρώσεις να κινηθείτε. Κινηθείτε σε μια πιο ύσυχη απόχρωση χρώματος ώστε να τονίσετε κάποιο πιο έντονο στοιχείο του χώρου. Εάν, λόγου χάρη, έχετε στο σαλόνι σας μια κίτρινη λάμπα, μια ήπια απόχρωση κίτρινου του λεμονιού θα βοηθήσει ώστε το ιδιαίτερο αυτό στοιχείο του χώρου να αναδειχθεί.

3. Πάντοτε να δίνετε σημασία στο μέγεθος του δωματίου. Κινηθείτε σε ανοιχτές αποχρώσεις εάν θέλετε να το κάνετε να μοιάζει μεγαλύτερο και πιο φωτεινό. Εάν, αντίθετα, σκοπός σας είναι να δημιουργήσετε μια άνετε γωνιά για να χαλαρώνετε, πιο σκούροι τόνοι θα πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα.

4. Σκοπός δωματίου και διάθεση. Εάν ο χώρος προορίζεται για χαλάρωση, μπλε και γκρι τόνοι κρίνονται ιδανικοί. Στον αντίποδα, για χώρους που θέλετε να εκπέμπουν ενέργεια, οι αποχρώσεις θερμών χρωμάτων αποτελούν ορθότερη επιλογή.

5. Λάβετε υπ’ όψιν τον φωτισμό. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς το φως μπορεί τόσο να αναδείξει όσο και να καταστρέψει την όψη ενός χρώματος. Το φυσικό φως δείχνει το πραγματικό χρώμα, ωστόσο οι διαφορετικές λάμπες φωτισμού έχουν άλλον αντίκτυπο. Παραδείγματος χάριν, οι λάμπες φθορίου τονίζουν τα ψυχρά χρώματα, ενώ οι λάμπες πυρακτώσεως τα θερμά χρώματα.

6. Χρησιμοποιήστε το χρωματολόγιο. Καλό είναι να υπάρχει αρμονία στο σύνολο του σπιτιού σας, γι’ αυτόν το λόγο παρατηρήστε τα χρώματα που χρησιμοποιείτε στο κάθε δωμάτιο ώστε να υπάρχει μια ομαλή ροή από τον έναν χώρο στον άλλο.

7. Μέθοδος δοκιμής και σφάλματος. Ο καλύτερος τρόπος να επιλέξετε το σωστό χρώμα δεν είναι άλλος από το να δοκιμάσετε διάφορα δείγματα χρωμάτων επάνω στον τοίχο σας προκειμένου να δείτε με τα μάτια σας –και προτού να είναι αργά– πώς φαίνεται η κάθε απόχρωση που μπορεί να σας αρέσει στις επιφάνειες.

Εάν, λοιπόν, αμφιταλαντεύεστε ως προς την επιλογή των χρωμάτων, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και να συζητήσετε με τον ελαιοχρωματιστή σας επ’ αυτού. Ο χώρος σας θα γίνει όπως ακριβώς τον ονειρεύεστε!

Θέλετε κι εσείς να πραγματοποιήσετε βάψιμο δωματίου;

Εάν ναι, καλέστε μας αμέσως εδώ και ένας από τους εξειδικευμένους ελαιοχρωματιστές μας θα έρθει στον χώρο σας και θα σας δώσει μια εξατομικευμένη προσφορά με τα κορυφαία χρώματα της αγοράς.

Σχέδιο χωρίς τίτλο.jpg
ελαιοχρωματιστης

Εξωτερικό βάψιμο

Θέλεις να βάψεις τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, επιχείρησης ή AirBnB? Δίαβασε εδω και πάρε δωρεάν προσφορά άμεσα και οικονομικά!

ελαιοχρωματιστης

Βάψιμο δωματίου

Βάψιμο δωματίου άμεσα και οικονομικά από το συνεργείο μας. Κάλεσε μας για προσφορά

ελαιοχρωματιστης

Βάψιμο κλιμακοστασίου

Βάψιμο κλιμακοστασίου στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Με την εγγύηση του elaioxromatisths.gr

bottom of page