top of page
Modern Living Room

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικό

Το βάψιμο αποτελεί τον ευκολότερο και συχνότερο τρόπο ανανέωσης ενός χώρου. Είναι μια αρκετά οικονομική λύση συγκριτικά με μια πλήρη ανακαίνιση και μπορεί άμεσα να χαρίσει μια νέα πνοή στο δωμάτιο, το γραφείο ή το σπίτι σας.

Εάν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που βάψατε το εσωτερικό του σπιτιού σας, ήρθε η ώρα για ανανέωση.


Οι Ελαιοχρωματισμοί Κοτέλης μπορούν να αναλάβουν το εσωτερικό βάψιμο του σπιτιού σας είτε πρόκειται για πλήρη αλλαγή χρωμάτων είτε για απλό φρεσκάρισμα. Με υπευθυνότητα και περισσή προσοχή οι έμπειροι ελαιοχρωματιστές μας θα ακούσουν και θα πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες σας ώστε ο χώρος σας να γίνει όπως ακριβώς τον φαντάζεστε.

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικό – Υπάρχει κατάλληλη εποχή;

Φυσικά! Οι ιδανικές περίοδοι για την πραγματοποίηση ελαιοχρωματισμού εσωτερικού χώρου είναι η άνοιξη, το καλοκαίρι και οι αρχές φθινοπώρου, εποχές κατά τις οποίες τα χρώματα μπορούν να εφαρμοστούν και να στεγνώσουν ευκολότερα και γρηγορότερα.

Με άλλα λόγια, το κρύο και η υγρασία κάθε άλλο παρά βοηθούν το βάψιμο, γι’ αυτό και εάν σκέφτεστε να ανανεώσετε τα χρώματα του χώρου σας καλό θα ήταν να επιλέξετε μια από τις κατάλληλες για τη διεργασία αυτή εποχές.

Σε κάθε περίπτωση, εάν υπάρξουν ξαφνικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο προγραμματισμένος ελαιοχρωματισμός σας μπορεί να μετακινηθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικό – Η διαδικασία

Οι ελαιοχρωματιστές της εταιρείας μας, με την πολυετή εμπειρία τους, μπορούν να φέρουν εις πέρας το βάψιμο του σπιτιού σας με εξαιρετικά αποτελέσματα και σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα.

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικό – Εκτίμηση-Προσφορά

Στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία με εμάς, μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ραντεβού προκειμένου ο ελαιοχρωματιστής να διερευνήσει τον χώρο και να βγάλει μια προσφορά ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κάποια χρέωση για το ραντεβού αυτό.

Από τη στιγμή που θα συμφωνήσετε με τον τεχνικό, μαζί θα συζητήσετε τις λεπτομέρειες των εργασιών, θα θέσετε το χρόνο διεξαγωγής του έργου και θα επιλέξετε τα κατάλληλα χρώματα για κάθε χώρο και επιφάνεια.
Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες πληροφορίες για τα χρώματα που συνήθως χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό βάψιμο.

 

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικό – Επιλογή είδους χρωμάτων

Για το βάψιμο εσωτερικού χώρου χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο πλαστικά χρώματα, τα οποία χωρίζονται σε πλήθος κατηγοριών ανάλογα με τη χημική τους σύσταση, τη στιλπνότητα κ.λπ.


Έτσι, διακρίνονται σε συμβατικά και οικολογικά ανάλογα με το εάν εμπεριέχουν χημικές ουσίες ή όχι. Τονίζουμε ότι τα οικολογικά χρώματα είναι άοσμα, μη τοξικά και φιλικά προς το περιβάλλον.


Ακόμη, υπάρχουν τα ενεργειακά πλαστικά χρώματα, που ονομάζονται και θερμομονωτικά, καθώς βοηθούν στο να μειώνονται οι απώλειες θερμότητας ή ψύξης από το εσωτερικό του σπιτιού.

Στη συνέχεια, έχουμε τα αντιμικροβιακά πλαστικά χρώματα, τα οποία ενδείκνυνται για χώρους όπως το μπάνιο και η κουζίνα, όπου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθεί υγρασία, λόγου χάρη εξαιτίας υδρατμών. Τα χρώματα αυτά εμπεριέχουν ουσίες που παρεμποδίζουν την ανάπτυχη μικροοργανισμών και μούχλας.

Άλλη μια κατηγορία είναι τα πλενόμενα πλαστικά χρώματα που επιτρέπουν ακόμη και το συχνό καθάρισμα με σαπούνι και είναι ιδανικά για παιδικά δωμάτια που είναι πιο εύκολο να λερωθούν κατά τη διάρκεια του έντονου παιχνιδιού των παιδιών.

Μια ακόμη διαφοροποίηση αφορά στη στιλπνότητα του χρώματος. Έτσι, τα πλαστικά χρώματα διακρίνονται σε γυαλιστερά, ματ και σατινέ.

Τα γυαλιστερά χρώματα είναι αρκετά ανθεκτικά και δίνουν μια λεία όψη και υφή στους τοίχους. Ένα μειονέκτημά τους είναι ότι οι ατέλειες φαίνονται έντονα σε επιφάνειες που έχουν βαφτεί με γυαλιστερό χρώμα, ωστόσο αυτό υπεραναπληρώνεται χάρη στην αντοχή στις πλύσεις που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Τα ματ χρώματα κρίνονται ιδανικά για χώρους στους οποίους περνάτε πολλές ώρες, καθώς η επισκευή τυχόν βλαβών που μπορεί να υποστούν είναι αρκετά εύκολη. Επιπλέον, συνιστάται η επιλογή ματ χρωμάτων σε ταβάνια, αφού η γυαλάδα που αφήνουν γίνεται αμυδρά αντιληπτή.

Τα σατινέ χρώματα, όπως και τα γυαλιστερά, είναι ανθεκτικά στο πλύσιμο. Αυτό βοηθά να καλύπτονται ατέλειες που φαίνονται σχετικά εύκολα σε τοίχους που είναι βαμμένοι με τέτοια χρώματα. Όσον αφορά την όψη τους, αφήνουν μια ελαφριά γυαλάδα.

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικό – Προστασία του χώρου

Προτού ξεκινήσει οποιαδήποτε εργασία, ο ελαιοχρωματιστής φροντίζει να καλύψει όποια επιφάνεια του χώρου δεν πρέπει να λερωθεί με χρώμα.

Κουφώματα και πρίζες καλύπτονται περιμετρικά με ταινία για να μη χρωματιστούν κατά λάθος, ενώ τα έπιπλα καλύπτονται προσεκτικά με νάυλον προκειμένου να μη λερωθούν ανεπανόρθωτα.


Τέλος, το πάτωμα προστατεύεται με χαρτόνι σε όλη του την επιφάνεια και γενικά κάθε εκατοστό του χώρου που δεν προορίζεται για βάψιμο ο ειδικός φροντίζει να μείνει ανέγγιχτο.


Τα έπιπλα δε χρειάζεται να μεταφερθούν σε άλλο δωμάτιο εάν μπορούν να μετακινηθούν με τρόπο ώστε να μην παρεμποδίζουν το έργο του ελαιοχρωματιστή.

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικό – Προετοιμασία των επιφανειών

Προτού εφαρμοστεί στους τοίχους το χρώμα που έχετε επιλέξει, οι επιφάνειες πρέπει να ελεγχθούν και να καλυφθούν οποιεσδήποτε ατέλειες που ενδέχεται να παρακωλύσουν τον σωστο ελαιοχρωματισμό.


Επομένως, ο ειδικός κλείνει με στόκο πιθανές τρύπες ή βαθουλώματα, ξύνει το παλιό ξεφλουδισμένο χρώμα και λειαίνει τους τοίχους ώστε να είναι έτοιμοι να δεχτούν τα νέα υλικά.

 

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικό – Εφαρμογή του νέου χρώματος

Αφού οι επιφάνειες έχουν προετοιμαστεί και οι στόκοι έχουν στεγνώσει, ο ειδικός περνά το πρώτο υπόστρωμα, δηλαδή το αστάρι, σε όλους τους τοίχους που προορίζονται για βάψιμο. Αυτό το υλικό δημιουργεί μια σταθερή βάση ώστε το χρώμα να εφαρμοστεί καλύτερα και να διατηρηθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Έπειτα, σειρά έχει το κυρίως χρώμα, το οποίο θα εφαρμοστεί όσες φορές χρειαστεί διαδοχικά (συνήθως 2) για να καλυφθεί ό,τι υπήρχε πριν στον τοίχο και να φαίνεται στο τέλος η επιθυμητή απόχρωση.


Θυμίζουμε ότι καλό είναι να υπάρχει λίγη παραπάνω ποσότητα χρώματος από εκείνη που έχει εκτιμήσει ο ελαιοχρωματιστής ότι θα χρειαστεί, για περίπτωση ανάγκης.

Η όλη διαδικασία του βαψίματος θα ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα ή αναλόγως με τους συμφωνημένους με τον πελάτη χρόνους.

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικό – Καθάρισμα του χώρου

Στο τέλος κάθε ημέρας αλλά και μετά την οκολήρωση των εργασιών, ο ελαιοχρωματιστής καθαρίζει τον χώρο από τα εργαλεία του και μαζεύει τα καλύμματα των επίπλων και του δαπέδου όταν πια δεν κινδυνεύουν από τα χρώματα.

Βάψιμο Σπιτιού Εσωτερικό – Έλεγχος του αποτελέσματος

Μετά την ολοκήρωση του ελαιοχρωματισμού, ο ειδικός μαζί με τον πελάτη εκτιμούν το αποτέλεσμα και κρίνουν εάν χρειάζονται διορθώσεις. Στόχος μας είναι να μείνει ο πελάτης 100% ικανοποιημένος.

Στην Ελαιοχρωματισμοί Κοτέλης νοιαζόμαστε για τις ανάγκες του κάθε πελάτη και δε θεωρούμε τη δουλειά ολοκληρωμένη εάν δεν τις καλύψουμε πλήρως!

Εάν χρειάζεστε κάποιον καταρτισμένο και έμπειρο ελαιοχρωματιστή με τα καλύτερα χρώματα της αγοράς για να διεκπεραιώσει το βάψιμο του χώρου σας, καλέστε μας εδώ για να κλείσετε άμεσα ραντεβού για προσφορά.

highlight-color-blocking.jpg
ελαιοχρωματισμος-διχρωμιες.jpg
painted-ceilings-yanakos-0-2-1579206502.jpg
ελαιοχρωματιστης
ελαιοχρωματιστης

Εξωτερικό βάψιμο

Θέλεις να βάψεις τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού, επιχείρησης ή AirBnB? Δίαβασε εδω και πάρε δωρεάν προσφορά άμεσα και οικονομικά!

ελαιοχρωματιστης

Βάψιμο δωματίου

Βάψιμο δωματίου άμεσα και οικονομικά από το συνεργείο μας. Κάλεσε μας για προσφορά

ελαιοχρωματιστης

Βάψιμο κλιμακοστασίου

Βάψιμο κλιμακοστασίου στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Με την εγγύηση του elaioxromatisths.gr

bottom of page